Cykelløb,  Cykeltræning,  Kvindecykling

Tour de femme – Race report

Søndag d. 7 september, var jeg med en masse andre kvinder fra baghjulet, oppe og køre Tour de femme.

IMG_5585

Tour de femme er et motions cykelløb, kun for damer, og overskuddet fra løbet går til at støtte brystkræft. Det gode formål, og det rigtig godt arrangerede løb, er nok også grunden til at ikke mindre end 1700 kvinder deltog i år!

Med så mange deltagere er det også vigtigt at starten er godt organiseret. Og det synes jeg bestemt også den er.

Startboksen er delt op i afsnit, alt efter hvor hurtigt man regner med at køre de 103 km. Den forreste boks er for dem der kører efter at gennemføre på under 4 timer, altså mindst 25 km/t i gennemsnit.

Det med hvor hurtigt man gennemfører løbet, har selvfølgelig også noget at gøre med hvor mange depoter man vælger at stoppe på, og hvor længe man beslutter sig for at blive på depoterne.

Depoterne skulle være rigtig hyggelige, og der skulle være alt hvad man har brug for!

Lige fra det man forventer som: vand, energidrik og bananer, til økologisk fairtrade kaffe, økologiske knækbrød, smoothies og hjemmelavede hindbærsnitter. Man kan godt forstå, hvis nogen bliver fristet til at hænge, lidt længere end planlagt på depoterne.

Ruten er, efter min mening, helt perfekt. Den går af små fine veje, i området syd for Århus, med ikke alt for mange bakker, med en rigtig flot tur hjem mod Århus, langs kysten.

Jeg er sikker på, at hvis man kører på en almindelig citybike, som der også var rigtig mange der gjorde, så vil ruten være så rigeligt hård. 🙂

Og der var rigtig mange af de seje kvinder, der tog turen på citybikes!

Turen ind igennem marselis skovene, er nok det hårdeste.

Til at starte med, er man selvfølgelig stadig frisk, så det føles klart værre, når man på vej ind mod mindeparken, har kørt 100 km, og skal op og ned igennem skoven.

Det kunne også tydeligt ses på kvinderne, når de kom i mål, at de sidste kilometer var hårde.

For mit vedkommende blev turen lidt anderledes end de fleste af de andre kvinder.

Efter jeg sidste år var kommet i mål som nr. 19, ud af 1300 kvinder, med en gennemsnitsfart på 29,7, havde jeg på forhånd besluttet mig for at jeg ville prøve at forbedre min tid.

Sidste års tid blev 3 timer og 27 minutter.

Tiden i år blev 3 timer og 5 minutter.

Jeg er enormt godt tilfreds med min tid!

Jeg kørte sammen med nogle virkelig seje damer. Og der var fart på!

Vi kørte de 103 km, med en gennemsnits fart på 33,3 km/t.

Jeg kom ind som nummer 12. Vi var en gruppe på 12, der kom i mål samtidig, og foran os lå tre piger, der var kørt fra os, ret tidligt i løbet.

Tour de femme køres ikke med chip, som mange andre cykelløb gør. Alle får samme start tid, og så forgår det sådan at når man kommer i mål, kommer man ind til en scannings station, hvor man skal have scannet en stregkode, på sit start nummer, og det er så der at ens slut tid bliver registreret.

Så da vi kom en stor flok i mål samlet, blev damerne lidt ivrige for at blive scannet først.

Så ivrig var jeg ikke for en god placering, så jeg ventede pænt til det blev min tur 😉

Nå ja! Så kørte jeg forresten hele turen sammen med Mor-Helle, som jeg boede på værelse med, og som var min private sygeplejerske, da jeg cyklede til Paris! Det var rigtig hyggeligt 🙂

Jeg kan varmt anbefale alle kvinder, at deltage i Tour de femme! Start gebyret går til et godt formål, og man får virkelig noget for sine penge!

Godt nok fim jeg afvide, at jeg ikke fik meget for pengene, når nu jeg ikke var i et eneste af de 6 depoter.

Men så gik der vel bare lidt flere penge til at støtte brystkræft 😉

IMG_5578

Billedet her, er fra før starten gik. Jeg ville rigtig gerne vise jer nogle billeder fra løbet, men der er endnu ikke blevet lagt billeder op på hjemmesiden, her en uge efter løbet ..

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *