Cykeltræning,  Mallorca

Om at blive voksen

Da jeg var på cykelferie på Mallorca sidste år, var det første gang jeg var afsted uden min far.

Min far er min cykeltræner, min guide, min cykelsmed og til tider også min dårlige samvittighed.

Så det var meget stort for mig, at skulle være på Mallorca i 14 dage uden ham.

Min mor og jeg, var heldigvis så heldige at langt de fleste af vores cykelvenner, selvfølgelig kunne hjælpe os med de praktiske ting, som vi normalt har vores egen private cykelsmed til.

For eksempel at samle vores cykler for os, da de kom til Mallorca. De blev fragtet i lastbil til øen, i papkasser som vi skulle pakke en lille uges tid, inden vi selv tog afsted.

En af de situationer jeg kom ud for, hvor jeg måtte lære at klare mig selv var da jeg skulle have skiftet bremseklodser. I virkeligheden havde jeg jo prøvet det før, og det var jo slet ikke så svært, men nu skulle jeg jo gøre det, helt uden at have min far inden for rækkevidde til at redde mig..

skifterbremseklods

Det lykkedes jo selvfølgelig 😉

Den helt store prøvelse for mig, kom da jeg skulle køre op af “hullet” selv. I virkeligheden var jeg jo slet ikke alene, jeg havde min gode cykelkammerater omkring mig. MEN jeg havde ikke min far med..

Som min turleder, og gode cykelven hjemmefra, sagde så rammende til mig: “Nikoline, der kommer en dag i en hver ung dames liv, hvor hun skal lære at klare sig uden sin far”  

Og den dag var nu kommet for mig.

Turen gik fantastisk godt, jeg fulgtes op med to venner hjemme fra klubben. Og jeg forbedrede min tid med 20 minutter fra 2012. En mindre detalje, var at jeg på vej op fra “hullet” tabte kæden tre (!!) gange. Min ene følgesvend, synes jo det var lidt sjovt. Hvilket jeg bestemt ikke gjorde! Men han var lige ved at advare min far derhjemme, inden jeg væltede mine frustrationer ud over ham, nu når han jo var min faste cykelsmed.

Så galt gik det heldigvis ikke 😉

“Hullet” eller Sa Calobra, som hullet jo faktisk hedder, er en 10 km lang stigning med en gennemsnitlig stignings procent på 7. En rigtig godt mandomsprøve, som de fleste gerne vil prøve af når de er på mallorca for at cykle.

Det eneste jeg vil sige til dette er, hvis man ikke er glad for nedkørsler, eller højder, kan turen derned godt blive lidt af en prøvelse. Man skal nemlig ned, inden man kan køre op 😉

Da jeg jo skulle være på mallorca i 14 dage, tog jeg turen op af “hullet” igen ugen efter, med noget mere held med udstyret.

Colldereiss

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *