Nemt juleguf
I weekenden var jeg hos min farfar, sammen med min søster og vores kusiner.
Det er en fast juletradition at vi bager julesmåkager hos ham, og bager nok til at hele familien, har kager hele julen.
I år bagte vi pebernødder, jødekager, vanillekranse, brunkager, ingefærsmåkager og kanelcookies.
Vi havde gang i to kitchenaids og ovnen kørte konstant i mindst 5 timer!
Men man kan altså også lave noget juleguf, som bestemt ikke er så omstændigt.
Igår, søndag, lavede jeg for eksempel pebermynte pastiller. Det er lidt noget anderledes guf, men virkelig nemt!
Jeg brugte:
35g æggehvide
250g flormelis
og pebermynte essens, til jeg syntes massen smagte som den skulle.
Flormelis bliver rørt sammen med æggehviden, og jeg tilførte pebermynte essensen løbende, indtil massen blev tilpas fast.
Massen skulle kunne trykkes ud på bagepapir, uden at flyde ud.
Jeg brugte en almindelig lille frysepose som sprøjtetyl, og klippede kun et lille hjørne af, så jeg nemmere kunne styre hvor meget der kom ud på bagepapiret.
Jeg pressede pastillerne flade med en chokoladeknap, og lod dem derefter tørre i 30-60 minutter.
Mm.. De smager ligesom after eight!
I dag lavede jeg nogle virkelig lækre, og nemme, dadelkugler.
Jeg lavede dem af:
200 g udstenede dadler
150 g mandler
2 spsk kakao pulver
1 spsk vand
og en smule flydende honning.
Jeg kom det hele i en foodprocesser, og blender det hele sammen til en konsistens man kan rulle til kugler.
Efter jeg havde rullet massen til kugler, rullede jeg dem i forskellig toppings.
Jeg brugte:
lakridspulver
Kakaopulver
Kokosmel
og guldstøv!